El Galliner

15 de maig de 2017
I com que una gallina no va ser gallina, va ser gall, i ha vengut el bon temps, ha passat el que havia de passar (i n'estam ben contents): tenim pollets!!!! Petitons i blanquets. Sabem qui és el pare, però no podríem dir quina de les tres és mare. Les tres han covat i les tres els vigilen. Avui matí quan hem arribat ha estat ben emocionant!!

  

6 de març de 2017
Uepa!
Aquesta sí que ja no hi comptavem. Amb el temps que fa que són per aquí ja ens havíem acostumat a la presència de les guàtleres, però la veritat és que a part de passejar pel gabió no feien massa cosa. Idò han començat a fer ous! Vos inmaginau que tenguem pollets de guàtlera?


14 de gener de 2017
Ui, ui, ui...
Pareix que una de les gallines que duguérem no és una gallina... Amb aquesta cresta i aquests esperons, o és un gall o va molt ben desfressada

15 d'octubre de 2016
Ja tenim les noves inquilines
Per a aquest curs tenim en marxa 4 noves gallines. Enguany som un poquet mes finolis i ens han cedit 4 gallines de raça autèntica. Es tracta de 4 exemplars de la raça Sussex. Ben aviat començaran a fer ous, o, al manco, això esperam! A més amb l'ampliació del galliner que hem fet, hem aprofitat el gallineret antic per posar guàtleres. Ja vos ho contarem.

http://redolet.blogspot.com.es/2016/11/inquilines-20162017.html


3 de maig de 2016
Canvi d'inquilins
Avui hem fet un canvi d'inquilins, no perquè els antics no ens agradessin ni fessin molts d'ous, sino perquè com que volem que enguany el galliner sigui experimental, hem duit una lloca amb els seus pollets. Ha estat tot un èxit, ni la televisió te tant de públic!


 

14 de març de 2016
Gallines
Vos presentam les nostres gallines. Gràcies al padrí d'uns alumnes de l'escola que ens les ha regalades, tenim aquí les nostres inquilines. Amb elles, aprendrem a tenir-ne cura, a alimentar-les i ho farem entre tots. Tots en serem responsables del seu benestar.
8 de febrer de 2016
El Galliner.
Després d'haver informat al consell escolar i d'haver demanat a l'Ajuntament si hi havia algun impediment per poder instal·lar un galliner a l'escola (la normativa municipal permet  tenir-ne, sempre que no causin problemes d'insalubritat, i estiguin separats de les vivendes un mínim de 5 metres), finalment ja el tenim aquí.
Com a prova inicial ens han deixat aquest galliner transportable, per tal de poder avaluar si és una iniciativa bona per poder dur al centre.
La veritat és que vistes altres experiències a altres centres tot sembla indicar que sí que ho serà, però ens estimam més aplaçar la despesa de construcció d'un galliner més gran fins que sapiguem de ben segur que ens serà útil.
Us enviarem un full a casa que haureu d'emplenar en cas que els vostres fill tenguin algun tipus d'al·lèrgia als animals de ploma.
Aquí hi trobareu el projecte de galliner que hem fet: El galliner a l'escola
També vos en deixam fotos. Ja només ens falten els inquilins i inquilines!